Miért hasznos a kalandpark a gyerekeknek a szórakozáson túl?

A szülőknek és a tanároknak sem könnyű feladat újra meg újra jó, szórakoztató programot találni a gyerekeknek, akik mindig valami újra, szórakoztatóra, érdekesre vágynak.
A nyári szünet közeledtével majd beköszöntével ez talán még inkább égetővé válik.

Természetesen és hála istennek azért mindig vannak lehetőségek. A kalandpark is egyike ezeknek a lehetőségnek, de vajon tényleg olyan jó-e, mint az gondoljuk, nem túl bonyolult-e a megszervezése, mekkora feladat elé állítja egy ilyen program a szülőket vagy a felügyelő tanárokat?

Nos jó hírünk mindezekkel kapcsolatban. Egy kalandparki látogatás akár csoportosan, akár csak családi körben sokkal egyszerűbb, mint akármilyen más program. Hogy miért? Mert a kalandpark egy nagyon jól felügyelt terület. A felnőttek bártan hatra dőlhetnek, a kalandpark animátorai átveszik tőlük a gyerekek mozgásterének az irányítását, minden lépésüket a szakember felügyelete mellett végzik. Ez persze nem azt jelenti, hogy ők nem vehetnek részt a programban – sőt talán egyenesen jó is ha példát mutatnak az esetleg bizonytalan gyerekeknek és talán begyűjthetnek néhány népszerűségi pontot is a szórakozás mellé. Ennek eldöntése már az elején ajánlott. Vagyis vagy adja át az irányítást a felkészült szakembereknek és lépjen hátra néhány lépést, vagy álljon be ő is közéjük talpig hevederben és sisakban teljesíteni a kihívásokat.

Nagyon fontos, hogy a kalandpark pályái és feladatai nem egy dolgozat részei. Vagyis nem korlátozott a próbálkozások száma. Neki lehet futni egy gyakorlatnak többször is, ki lehet hagyni belőle feladatokat és újra vissza lehet térni rájuk bármikor.

A kalandparkok tökéletes biztonságáról már több részletes cikket írtunk itt a Gorilla Aréna blogjában, ezért ezt most újra nem részletezzük. Az animátorok mindenkinek újra meg újra elmondják, megmutatják és megtanítják az egyes eszközök pontos használatát. Annyit kell csak elöljáróban tudni, hogy a kalandpark minden része gyerekeknek lett tervezve, tehát a használatuk nagyon egyszerű.

A szórakozáson túl a kalandparkoknak más hatása is van a gyerekek szervezetére és szellemi fejlődésére.
A kalandparkban való játék:
– fejleszti a mozgáskoordinációt, a finommotorikát
– javítja a szem-kéz koordinációt
– erősíti a fizikumot
– növeli az önbizalmat
– javítja a önértékelést
– kielégíti a mozgásigényt
– levezeti a feszültséget
– a csoportos tevékenység és az azonos cél elérése segíti a szocializációt

A kalandpark fel van készülve csoportok fogadására és nagyon gyakran biztosít helyszínt rendezvényeknek, ezért igény esetén étkezést is tud biztosítani.

Ha kedvet kaptatok egy kis kalandozásra, akkor keressétek a kalandparkot a
+36 20 665 8355 telefonszámon, vagy a gorillaarena@gmail.com email címen. A mindennapi információhoz kövessétek facebook oldalunkat: https://www.facebook.com/gorillaarena.hu
vagy gyertek el az arénába nyitvatartási időben a 3396 Kerecsend, Fő út 204. címre.

© 2019 Gorilla Aréna